Arkadaşlar, daha önce önkol-bilek-parmak güçlendirme çalışmalarına çok noktalı yaklaştığımı belirtmiş ve bu serüvende nisbeten yeni tanıştığım sarmal tutamaktan bahsetmiştim.
Bu enteresan ürün özellikle bilek güreşi müsabık sporcuları tarafından sıklıkla kullanılıyormuş.
Daha iyi anlaşılması için aşağıda fotoğraflarını paylaşıyorum.
Ürün dökme demirden imal, 60 mm. çapında, yani alışık olduğumuz dumbbell çapının 2 katından daha geniş (normalde dumbbell ve barlar 25-28 mm. oluyor)
Fatgripz'in standart modeli ise 57,2 mm sanırım.
Başlı başına bu büyük çap alışık olunmadığında zorlayıcı oluyor ama sarmal tutamağın esprisi bununla sınırlı kalmıyor.
Bu kalın tutamağa iki noktadan vida ile tutturulmuş kayışlar, düz bir metal şerit üzerinden ağırlık pimine karabina ile bağlanıyor.
Tutamağı elinize alıp, kayışları içe doğru çeviriyorsunuz, sonra ağırlığı yerden kaldırıyorsunuz.
Ağırlığı kaldırırken ağırlığın etkisiyle kayış parmaklarınızı açmaya çalışıyor.
Bir yandan son derece kalın tutamağı tutmaya çalışırken, öte yandan fizik kanunlarıyla mücadele ediyorsunuz, özellikle serçe parmağınızı zorluyor.
Bu ekipman hem fleksorları çalıştırırken, aynı zamanda parmakları güçlendiriyor statik kuvvet anlamında (yani sabit direnme)
Bu vesileyle çalışma programımı paylaşarak değerli görüşlerinize sunuyorum
A İdmanı:
Kerpeten (Ters-Düz ve Çimdik eklentisi ile)
Demirbüken (Ters tutuş-çene altı tutuş-omuz altı tutuş)
Sarmal tutamak
B İdmanı:
OrbiGrip
Wrist Roller
C İdmanı:
Tork2Pronator
Wrist Roller
Haftada 6 idman, yani her egzersiz 2 kere yapılıyor.
Hatta Kerpeten'de 6 tekrara kadar haftada 3 idman. Güç fazında haftada 2'ye düşürmek gerekiyor.
Bu sistemin güzel yanı 360 derece gelişimi hedeflemesi.
Kerpeten dışında periodik güç artışı hedeflemedim ama sinir adaptasonu ile süratli bir artış oldu, 12 tekrar çalışması yaptığım halde.
Demirbükende ters tutuşta 4x4 ile 12 tekrar 3 set
Tork2Pronator'da pronasyon ve supinasyonda 3x4 12 tekrar 3 set
Sarmal tutamakta sağ kol ile 21,5 kg
seviyesindeyim
Demirbüken elleri sertleştirmek için ve acıya dayanıklılığı arttırmak için mükemmel.
Tork2Pronator supinasyon-pronasyon ve deviasyon için harika, bir nevi portatif balyoz çalışması yapmanızı sağlıyor.
OrbiGrip ise bilekleri ısıtıyor, başparmak yastığı dediğimiz başparmağın ele bağlandığı bölümü çok çalıştırıyor.
Eskiden ellerim, parmaklarım cüsseme göre zayıf diye üzülürdüm, üzerine düştükçe güçlenmesi, tek elle goril misali bardan sallanabilmek büyük keyif veriyor
Bu enteresan ürün özellikle bilek güreşi müsabık sporcuları tarafından sıklıkla kullanılıyormuş.
Daha iyi anlaşılması için aşağıda fotoğraflarını paylaşıyorum.
Ürün dökme demirden imal, 60 mm. çapında, yani alışık olduğumuz dumbbell çapının 2 katından daha geniş (normalde dumbbell ve barlar 25-28 mm. oluyor)
Fatgripz'in standart modeli ise 57,2 mm sanırım.
Başlı başına bu büyük çap alışık olunmadığında zorlayıcı oluyor ama sarmal tutamağın esprisi bununla sınırlı kalmıyor.
Bu kalın tutamağa iki noktadan vida ile tutturulmuş kayışlar, düz bir metal şerit üzerinden ağırlık pimine karabina ile bağlanıyor.
Tutamağı elinize alıp, kayışları içe doğru çeviriyorsunuz, sonra ağırlığı yerden kaldırıyorsunuz.
Ağırlığı kaldırırken ağırlığın etkisiyle kayış parmaklarınızı açmaya çalışıyor.
Bir yandan son derece kalın tutamağı tutmaya çalışırken, öte yandan fizik kanunlarıyla mücadele ediyorsunuz, özellikle serçe parmağınızı zorluyor.
Bu ekipman hem fleksorları çalıştırırken, aynı zamanda parmakları güçlendiriyor statik kuvvet anlamında (yani sabit direnme)
Bu vesileyle çalışma programımı paylaşarak değerli görüşlerinize sunuyorum
A İdmanı:
Kerpeten (Ters-Düz ve Çimdik eklentisi ile)
Demirbüken (Ters tutuş-çene altı tutuş-omuz altı tutuş)
Sarmal tutamak
B İdmanı:
OrbiGrip
Wrist Roller
C İdmanı:
Tork2Pronator
Wrist Roller
Haftada 6 idman, yani her egzersiz 2 kere yapılıyor.
Hatta Kerpeten'de 6 tekrara kadar haftada 3 idman. Güç fazında haftada 2'ye düşürmek gerekiyor.
Bu sistemin güzel yanı 360 derece gelişimi hedeflemesi.
Kerpeten dışında periodik güç artışı hedeflemedim ama sinir adaptasonu ile süratli bir artış oldu, 12 tekrar çalışması yaptığım halde.
Demirbükende ters tutuşta 4x4 ile 12 tekrar 3 set
Tork2Pronator'da pronasyon ve supinasyonda 3x4 12 tekrar 3 set
Sarmal tutamakta sağ kol ile 21,5 kg
seviyesindeyim
Demirbüken elleri sertleştirmek için ve acıya dayanıklılığı arttırmak için mükemmel.
Tork2Pronator supinasyon-pronasyon ve deviasyon için harika, bir nevi portatif balyoz çalışması yapmanızı sağlıyor.
OrbiGrip ise bilekleri ısıtıyor, başparmak yastığı dediğimiz başparmağın ele bağlandığı bölümü çok çalıştırıyor.
Eskiden ellerim, parmaklarım cüsseme göre zayıf diye üzülürdüm, üzerine düştükçe güçlenmesi, tek elle goril misali bardan sallanabilmek büyük keyif veriyor